tisdag, oktober 02, 2007

Lapplisan

Bilisters avsky mot den fruktande "Lapplisan" är mörk, mycket mörk. Dom är snabba och luriga. Du tror dig ha överlistat dessa blåklädda tillrättavisare genom att parkera busigt när dom inte ser. Men att lista ut deras schema funkar inte alltid i längden. En dag då sitter den förbannade lappen där, och kvar står du undrar "Va i.. hur kunde, dom ska ju inte komma förens om två timmar?!"

En person som jag verkligen vet vad han tycker om lappliser, är ingen annan än farsgubben. Han gillar dom inte. Han gillar definitivt inte att de understryker de fel han begår. Han vill ännu mindre behöva bli påmind om det när en betalning måste ske.

Men vad skulle en lapplisehatare säga om han fick höra att han själv har blivit en? -Vaaad sa hoon?!- Jo, jag sa. Vad skulle en lapplisehatare säga om han fick höra att han själv blivit en?
Ni hörde rätt, i familjen Anderssons villa bor en livs levande lapplisa.
Dessa mornar, oftast helger, kan man se den lysande lilla äckliga lappen. Det som gör den äcklig är att den ser liten ut, men i själv verket är listan hur lång som helst.

"Sara skulle du bara kunna tömma diskmaskinen och -KABAANG-" står det 72 andra saker som inte alls såg ut att stå där från början. Det hela är framlagt som en snäll fråga. En fråga som man skulle kunna få svara ja eller nej på, välja en eller två uppgifter.
Men icke! Man vet att det blir ett sjujäkla bitchin' about it om inte hela listan är fullt avprickad, slickad och klar.
Och om man inte är på alltför dåligt humör så gör man samhällstjänsten och muttrar "jävla lapplisehelvete" tills det känns lite bättre igen.

Inga kommentarer: